Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Electrical (http://www.hotrodders.com/forum/electrical/)
-   -   1 more cs130 wiring question (http://www.hotrodders.com/forum/1-more-cs130-wiring-question-93538.html)

84cutlass 07-11-2006 05:52 PM

1 more cs130 wiring question
 
i have a 1984 cutlass with a chevy 350 engine ,i added the serpentine set up off a 91 1500 is it okay to hook the thick red wire from the plug to the back of the alternator and run a heavy guage wire from the terminal in back of the alternator to the battery also i spliced the brown idiot light wire directly to the L wire on the plug is this correct. i turned the key to the on position to see if the light came on and it did so is it correctly wired thanks

Kevin45 07-11-2006 06:00 PM

Quote:

i have a 1984 cutlass with a chevy 350 engine ,i added the serpentine set up off a 91 1500
Not sure about the wiring, but did you switch out water pumps. With a serpentine system you have to run a reverse flowing water pump. Just want to make sure before you have a heating problem.

Kevin

docvette 07-12-2006 02:52 AM

Doc here, :pimp:

Here is the typical wiring for the CS series:

http://i4.photobucket.com/albums/y14...altdrawing.jpg

Doc :pimp:

84cutlass 07-12-2006 06:48 PM

so is it ok to run the red S wire to the back terminal on the alternator then run a seperate wire from the terminal directly to the battery this is where im some what unsure

docvette 07-12-2006 08:09 PM

Doc here, :pimp:

Yes, That will be fine (see dwg..) The S shown going from BATT post to the plug.

Doc :pimp:

malc 07-14-2006 03:10 AM

Here are some more tips and information .

cucumber1949 07-14-2006 05:48 AM

I believe the 'F' and 'L' leads on Doc's diagram are reversed. The 'L' lead should be used with a lamp or a resistor in place of the lamp, and the 'F" should be a system when there is no charge lamp in the system. This is how an automotive electrics tech explained it to me and how I have it hooked up on my rod - has been running quite a while now with no problems.


All times are GMT -6. The time now is 10:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.