1 years worth of an annoying code... (4.3 TBI) - Page 2 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #16 (permalink)  
Old 05-19-2013, 05:13 PM
InDeep****Now
 
Join Date: Jul 2012
Location: Lenoir NC
Posts: 49
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Well, still getting the code... I have a digital dash, and my odometer is now saying error, and my tripdometer is flickering all kinds of different numbers... Not sure if that's the ecm, or dash it's self. Where is the mileage memory located? Can't be the ecm, because even when the ecm is changed, the mileage doesn't change.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #17 (permalink)  
Old 05-19-2013, 05:58 PM
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 12
Wiki Edits: 0

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
I assume its pre-OBDII being its a code 13? The reason the CEL doesn't come on until you drive it is, your o2 doesn't have a heater. The o2 doesn't get hot enough at idle, Doesn't go into closed loop, Computer doesn't even look at it. Once you take off down the road the o2 heats up, goes into closed loop, computer looks at it, and then see's something it doesn't like. Flips on the CEL. Going off your definition of the code it's saying the o2 isn't switching. IS IT? Should be 0-1v give or take a tenth. Should easily hit atleast .9v at WOT, and stay there as long as your foot is in it, then, should momentarily drop to near 0 when you close the throttle from that WOT run. Also you cant use a ohm meter to check the powers and grounds, you need to do a voltage drop.
Let me refrase that... you can ohm the grounds, but it's not the best way. You can get burned & miss something by doing it that way.

Last edited by yz125mm700; 05-19-2013 at 06:05 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message

Tags
4.3 tbi, code 13

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it worth going to College for 2 extra years? xRYKERx Off-Topic 15 01-25-2011 08:03 PM
Annoying DJs... Blazin72 Off-Topic 17 01-04-2007 11:03 AM
Annoying trans leak Blob Transmission - Rearend 4 05-28-2006 05:02 PM
Getting real annoying.... zipfactor Electrical 12 08-18-2005 03:37 PM
Kind of annoying......... BstMech Hotrodders Site Suggestions and Help 3 03-05-2003 12:15 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.