1972chevy no action - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-11-2013, 02:28 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1972chevy no action

Have a 1972 Chevy c10. Turn key and nothing happens. Has new battery. Pull lights on and nothing happens. Cables from battery are good. Turn key and no panel lights or gauges register either. Any ideas?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-11-2013, 03:16 PM
T-bucket23's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Engine basic condition - how to check Last photo:
Join Date: Aug 2005
Location: Massachusetts
Age: 57
Posts: 5,099
Wiki Edits: 26

Thanks: 7
Thanked 103 Times in 88 Posts
If you jump the starter (large post to s terminal) does it crank. If so you may have a blown or disconnected fusible link. On the large stud on the starter there is generally the battery wire and up to 3 others. These others feed everything else generally.

If you jump the starter and it doesn't crank either one or both of your battery cables has a bad connection.
__________________
Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity



Chet
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-11-2013, 03:20 PM
S10 Racer's Avatar
http://www.warsprints.com
 

Last journal entry: W.A.R. (Wingless Auto Racing) Sprint Car Racing
Last photo:
Join Date: Nov 2007
Location: At The Dirt Tracks
Age: 55
Posts: 1,866
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 57 Times in 52 Posts
Look for a fusible link in the system near the battery, something that looks like the picture. It is probably blown and needs replaced.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	46
Size:	23.8 KB
ID:	71264  
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-11-2013, 03:56 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jan 2013
Location: The Motor City
Posts: 246
Wiki Edits: 0

Thanks: 10
Thanked 30 Times in 30 Posts
Battery

Yep, sounds like a fuseable link. True, try jumping accrossed starter solenoid posts and see what happens. May also be a bad block ground.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 02-11-2013, 05:48 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mineral Wells Texas
Posts: 16
Wiki Edits: 0

Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
As my Dad would always say make sure not to use a good screwdriver
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUN 500 In Action Custom10 Hotrodders' Lounge 10 01-10-2011 06:22 AM
Can't git no journal action topfuel55 Hotrodders Site Suggestions and Help 3 12-12-2007 11:42 AM
DA-Dual Action only? jcclark Garage - Tools 2 10-23-2006 05:14 AM
Legislative action OneMoreTime Hotrodders' Lounge 0 11-24-2005 01:56 PM
Missing in action? red347 Hotrodders' Lounge 9 11-24-2004 12:35 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.