Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 1977 Chevy K20: Engine Suffers from Hesitation/Power Loss When In Drive
View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 02-01-2012, 02:33 PM
lt1silverhawk's Avatar
lt1silverhawk lt1silverhawk is offline
"But how do it know?"
 
Last wiki edit: How to rebuild a Rochester Quadrajet 4MV carbureto... Last photo:
Join Date: Mar 2010
Location: Lakewood, CA
Posts: 2,285
Wiki Edits: 132

Thanks: 101
Thanked 24 Times in 17 Posts
1977 Chevy K20: Engine Suffers from Hesitation/Power Loss When In Drive

Hi All,


I have a 1977 Chevy truck with a stock crate 350 engine and a 3-speed auto transmission. It seems to be suffering from power loss when in Drive. I drove the truck yesterday to move for the street sweeper and it gave no trouble.


This morning, the truck started up just fine, but when put into Drive, it had a serious loss in power. At first I thought it hadn't warmed up right and gave it more gas but it was more of the same. So I pulled over, shifted into Park, and gave it some gas. The engine revved smoothly with no issues.


So I shifted back into Drive and started driving and still no power. For reference, it was getting to 25 mph in over 10 seconds and there was no chance at going over 35 mph. It also was making a bhup-bhup-bhup noise. I tried shifting manually but that was of no use either.


I haven't had a chance to pop the hood and look at anything, but could it possibly be that the vacuum line to the transmission has come loose?


Thanks in advance,
Reply With Quote