1991 Escort shifting problems with linkage? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-15-2011, 07:42 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: NM
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1991 Escort shifting problems with linkage?

I have a 91 Escort sometime ago I replaced the tranny. All was good up until now! Its in park and wants to go forward, neutral wants to go forward, reverse it wants to go forward as well!! what the heck is going on here?? Please help me,
thanks Mike

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-15-2011, 01:40 PM
eloc431962's Avatar
Evil Wicked Mean And Nasty
 
Last wiki edit: Pilot bearing and bushings
Last journal entry: roof repair
Last photo:
Join Date: Nov 2008
Location: back in the garage.
Posts: 13,762
Wiki Edits: 37

Thanks: 50
Thanked 28 Times in 24 Posts
Sounds like a shifter /cable problem to me . JMO



Cole
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-15-2011, 02:18 PM
gmc1990rodder's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Macclenny,FL
Age: 36
Posts: 212
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
X2 on the linkage/cable out of adjustment or broken
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-15-2011, 06:08 PM
tnsmith10's Avatar
when will it rain???
 
Last photo:
Join Date: Jul 2003
Location: where its very dry and dusty
Age: 43
Posts: 1,297
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
without any further information the best i can say is if park holds but still wants to go forward, then the forward clutches are welded together and will have nothing but forward.
does it bind in reverse?
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
235 engine 3 on tree shifting linkage problem ninmmkmfdm Transmission - Rearend 5 07-04-2010 11:22 PM
1991 camaro 700r4 problems lin2198 Transmission - Rearend 11 01-09-2010 09:40 PM
1991 Stupid Ford Escort 1.9 will not start Mr.NutCase Engine 13 12-10-2005 11:19 AM
1991 Escort 1.9 will not start Mr.NutCase Garage - Tools 4 12-06-2005 11:11 AM
Changing shifting linkage ffcagle34 Transmission - Rearend 1 01-24-2003 03:15 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.