1993 gmc 5.7 back fires tru ext and int - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-21-2008, 07:26 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: va
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 gmc 5.7 back fires tru ext and int

idels with a miss at part trottle back fires tru tbi and even sometimes tru ext i have new wires plugs timing is set new rotor and cap i did replace this motor in the truck a week ago and never had this problem before since i put this new engine in i have this back fire do i have a intake leak bad cam bent pushrod???????????

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-21-2008, 07:35 PM
DoubleVision's Avatar
Not Considered a Senior Member
 
Last photo:
Join Date: Oct 2002
Location: Heart Of Dixie
Age: 40
Posts: 10,658
Wiki Edits: 0

Thanks: 15
Thanked 59 Times in 56 Posts
First off, are you certain you have the firing order correct? 5 and 7 on the plug wires are side by side and very easy to cross up. Go over the firing order 1 by 1 and make sure it`s correct. If the firing order checks okay then I would remove the valve covers and check the rocker motion, see if any rockers have little motion compared to others, this would indicate the cam is shot. It`s common now on flat tappet cam break in if you use basic motor oil the cam will go flat due to lack of anti wear additives that was removed from motor oils some years ago. If that checks okay check the rocker arm adjustment, you may have a few rockers set too tight. Lastly, check it for vacuum leaks. Is the check engine light on? if so what codes does it give?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-21-2008, 09:30 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: va
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
firing order is right

i have more than triple chec ked the order as far as the codes i dont have way to check the engine never did this before again new wires plugs control modul in dis the velves have been rechecked over again it seems to be only on the driver side of thne ext that i hear this miss
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ext. and int. balanced rotating assemblies camaro80 Engine 5 02-15-2005 03:27 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.