1994 wrangler wont start- 2.5l - Page 3 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #31 (permalink)  
Old 10-07-2010, 10:21 AM
FirstOnRaceDay11's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Montrose MI
Posts: 24
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
your going to really like me now i bought a new pcm and it started immediately last night and i took it for a drive and all was good then i drove to work this morning about twenty min into my trip its started sputtering but wouldnt quit. so i got off the e-way and took back roads to work. as soon as i got in the parking lot it died. i just had it trailered home and i read the codes:
12 battery dissconnect

33 a/c clutch relay( i dont have AC)
11* No Crank Reference Signal at PCM No crank reference signal detected during engine cranking
or
11** Intermittent Loss of CMP or CKP, or Misfire Adaptive Numerator at Limit Intermittent loss of either camshaft or crankshaft position sensor, or CKP sensor target windows have too much variation

21 O2 sensor( not hooked up because the wires got pipped out but never had a problem with it before)
im aiming for code 11 but how do i fix it?

Last edited by FirstOnRaceDay11; 10-07-2010 at 10:29 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #32 (permalink)  
Old 10-07-2010, 06:49 PM
LATECH's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,041
Wiki Edits: 0

Thanks: 189
Thanked 236 Times in 219 Posts
Well, OK yeah it ran but then died. That sucks
When you checked all the wiring did you make sure it was all tied up in the holders? Maybe some got onto the exhaust. I know you looked it over but I cant see it from here. If it is a cardone computer then the POS cardone is probably the problem..BUT to be sure Inspect All of the wiring... again..closely for a problem. Open up the convoluted wrap in any place that looks like it could be melted or possibly could have laid on and rubbed through to something.
Maybe first you should look for the reference voltage at the distributor sensor and the crankshaft sensor. If there is no voltage ( That was the orange wire I believe) then the pcm is bad. The fact you have codes shows the pcm is powered up and it at least has the capability to store and display codes.
After all the parts you have replaced you really need to look hard at the wiring to determine if that is the root cause or was the coil bad to begin with and the second pcm sucks.I know it is a lot to sort through , you have proved you can do it , so dig in.If you like the jeep and you plan on keeping it you should learn it inside and out.What makes it tough is that you need it to go to work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #33 (permalink)  
Old 10-07-2010, 06:56 PM
LATECH's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,041
Wiki Edits: 0

Thanks: 189
Thanked 236 Times in 219 Posts
reading back through the posts i remembered you had a blown fuse F 1 in the under hood fuse box. Check it again. If it is burnt you need to find out why before you power up the circuit again .
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Basic of Basics" Welding - How do I repair body panels? Centerline Body - Exterior 33 03-31-2014 09:45 AM
Start a car with welder pigman Garage - Tools 14 09-05-2013 05:00 PM
crank no start meev182 Engine 7 06-17-2007 06:27 PM
chevy 350 won't start Troy Smedley Engine 2 03-23-2007 05:21 AM
My truck wont start. 91 serria 350 tbi montea Engine 17 12-17-2006 04:23 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.