1996 GMC 4L60e ovehaul transmission; having some problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-06-2009, 03:27 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: KY
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1996 GMC 4L60e ovehaul transmission; having some problems

Ok got a 96 GMC Sierra 4X4 Z71 1500 with 4L60E Transmission, started to have problems and decided to do a overhaul, got all new clutches and plates and had to buy a new forward clutch assy do to some damage. The transmission is done and on the vehicle but runs more crappie than before it did not want to go on first or reverse at the beginning so I added more fluids, well it goes in all gears now but it is overheating and it feel like is in 4X4 or if I was towing a trailer, it is also spilling fluid from the vent line or it was I havenít seen it drip any more, at first I was thinking I had air in the lines sense I had flush the system , but I been running the vehicle for about 3 hours and it seems to be getting worse the more I drive it, Anybody that has an idea or suggestions is welcome

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-07-2009, 08:44 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: texas
Posts: 10
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
first step try double checking the fluid.blowing fluid out of the vent can be caused by overfilling or a clogged filter or overheating.on another note did you flush the cooler before the trans went back in,on a 4l60-e the transmission is electronically controlled and debree from when the trans went bad could easily stick valves or solenoids.


try better description is it slipping,or feel like its binding.is it shifting normal and does it have any check engine lights on?
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1993 4L60e shift problems GSXR-Robb Transmission - Rearend 3 04-12-2009 08:29 PM
4l60e problems ed mcgee Transmission - Rearend 1 04-11-2009 11:04 PM
4L60E transmission nastburns Transmission - Rearend 1 03-26-2009 02:22 PM
4L60E Shifting Problems Garethray Transmission - Rearend 3 05-14-2008 08:50 AM
1991 Chevrolet K2500 4X4 transmission problems Craig Eppley Transmission - Rearend 15 02-25-2008 05:02 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.