Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   1999 Mitsubishi Eclipse auto trans will not upshift (http://www.hotrodders.com/forum/1999-mitsubishi-eclipse-auto-trans-will-not-upshift-225381.html)

countryboy37 10-25-2012 02:37 PM

1999 Mitsubishi Eclipse auto trans will not upshift
 
Have a 1999 Mitsubishi eclipse that want come out of 1th gear it a automatic car......transmission has been replaced and all sensors has been replace and even the computer replace but still want come out of 1th gear......help!!!!

bygddy 10-25-2012 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by countryboy37 (Post 1603056)
Have a 1999 Mitsubishi eclipse that want come out of 1th gear it a automatic car......transmission has been replaced and all sensors has been replace and even the computer replace but still want come out of 1th gear......help!!!!

Any codes before you replaced the ecu? So what exactly does it do? Starts normal, put in drive, but it just won't up shift?

LATECH 10-25-2012 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by countryboy37 (Post 1603056)
Have a 1999 Mitsubishi eclipse that want come out of 1th gear it a automatic car......transmission has been replaced and all sensors has been replace and even the computer replace but still want come out of 1th gear......help!!!!

Have the shift solenoids been checked?
Have you checked Line pressure?
Did you replace sensors with "new" ones ? Or did you put in used stuff.
AND what , if any codes were stored?
That car also has an automatic trans shift computer that is seperate from the ECU. It is in the center console.Last 99 mitsu I had with a similar shift problem needed the trans computer.

joshp83 10-26-2012 07:35 AM

i yours the chrysler 604 or the mitsu unit the chrysler has a suare pan on the bottom the mitsu has a pan on the side

countryboy37 10-27-2012 02:09 PM

thks for the replys ....i was wrong with the year on the eclipse its a 95 model and all sensor has been replaced.....im trying to buy this car and the owner told me everything has been replace but im not sure if the tcm has been reprogramed or not.....if it has what else do i need to check.....thks

LATECH 10-28-2012 08:16 AM

you need to find a good OBD 1 scanner that has jap software for mitsu.
Clear any codes (probably by unhooking battery, then attemp to drive it. Then scan the trans control module for codes , repair/diagnose from there

Guessing at it wont fix it.You need to get down and diagnose the issue.
Also you may want to perform a pinout test on the shift solenoids, you will need an EWD for that. Verify the signal from the TCM unit to the shift solenoids is also a must, so a solenoid state chart will be required to determine if the TCM is outputting correctly or at all.
Piece of cake.
BTW if the speedometr isnt working, that means the VSS may not be outputting, that will also cause a no upshift, most other faults will leave the trans in second gear by default.


All times are GMT -6. The time now is 09:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.