1999 olds alero 2.4 not running on all cylinders. - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-24-2008, 03:52 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: Dec 2003
Location: canton, ohio
Posts: 278
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1999 olds alero 2.4 not running on all cylinders.

Hello, I am working on a 1999 olds alero with the 2.4L in it (quad 4 engine). It doesnt run on all 4 cylinders. Ive never worked on one of these engines before. Im not even sure how to tell which cylinders are not firing or if the cause is fuel or fire. I pulled the plugs and they all look light tan. So none of the plugs are black or have signs of not firing, so that doesnt help. No check engine light noted. autozone or advanced auto can test the ignition modules but I dont know how much stock I would put in that. The car has 83,000 miles on it. I checked to see it has coolant in it and it does have the dex cool red crap in it. Tail pipe finger test produced typicial black soot on the finger. Im not sure what a blown head gasket would look like on plugs with dex cool coolant.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 08-24-2008, 07:35 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: Dec 2003
Location: canton, ohio
Posts: 278
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I dont think I can check for spark, unless there is an unknown way to do it that I havnt heard of. Is it possable to lift off the ignition module/coil pack cover and connect everything up, with a ground strap to the cover?
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SBC 350 superiority rebuttle...was:POWERED BY CHEVY, WRITTEN ON A FORD, (from 'Engine Oldsmolac911 Hotrodders' Lounge 50 01-12-2011 10:00 PM
1991 olds will not stay running 68novafan Engine 4 12-11-2006 07:30 PM
1994 olds 88 running problems. Chopper64 Electrical 7 03-23-2006 04:30 PM
Olds 350 help, 2 dead cylinders & cam lift Q? 360Camaro Engine 35 07-10-2005 02:42 PM
Why is my truck running on a few cylinders? ViperMonster800 Engine 9 04-28-2005 07:32 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.