2000 Cadillac DeVille - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-09-2006, 05:23 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ala
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2000 Cadillac DeVille

I shut door on car and was walking away and heard sound you hear when door is still open. I went back and sound would not stop. I tried to start car but starter would not engage and tailights were blinking very fast. . I let it sit awhile and went back and it seems like I have a dead battery. Could this be the fault and how would I check this to be sure? Thanks in advance

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-09-2006, 01:26 PM
vicrod's Avatar
life is a ride
 

Last journal entry: 2014
Last photo:
Join Date: Nov 2005
Location: Telford, PA
Age: 71
Posts: 1,341
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 59 Times in 55 Posts
Sounds like the battery died.
If that's the original battery your ahead of the game.
I've seen these types of weird things happen when a battery is on it's last gasp.

vicrod
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-09-2006, 03:05 PM
docvette's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Rebuild an alternator Last photo:
Join Date: Mar 2004
Location: Lafayette, california
Age: 62
Posts: 7,362
Wiki Edits: 12

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Doc here,

Do a Voltage test on the battery, If dead (11 volts or under) try a charge for 6 to 8 hours at 10 amps, Then Get a load test..

Check Your cables for corroded or lose connections, repair as needed.

If that is all good and the problem still exists, you may have an open fuse link and a big short that took it out and lit off the alarm system before it opened..

Check the battery & Cables First..then let us know..

Doc
__________________
Aftermarket Solutions
Electronic & Electrical
Innovations
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Topline Heads surfinca Engine 33 12-28-2008 11:37 AM
Finding Old Stuff - 65 Cadillac Sedan DeVille Fragzem Hotrodders' Lounge 0 07-18-2005 11:12 PM
1965 Cadillac Coupe DeVille Fragzem Transmission - Rearend 3 07-09-2005 09:29 AM
54 cadillac deville restoration Macman General Rodding Tech 4 10-21-2003 08:17 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.