2000 ranger abs issues - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Suspension - Brakes - Steering
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-03-2011, 11:31 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sellersburg IN
Posts: 66
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
2000 ranger abs issues

Ive been trying to figure out what is causing the abs to kick in briefly at 10 mph
or below. It has a b9399 code showing for brake pressure switch malfunction but that come on right after i installed new rotors and pads. i cleared the code and it hasnt come back. it does still have the intermittent abs coming on at low speed under light braking. Any ideas?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-03-2011, 02:23 PM
LATECH's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,231
Wiki Edits: 0

Thanks: 213
Thanked 261 Times in 243 Posts
I dont recall if the sensors and tone rings are captive(enclosed) on that model, if they are, a wheel bearing could be the issue,also an intermittent break in the lead from the sensor is also a possibility.
If the tone rings are exposed, where you can at least see them , clean them of any metal that may be clinging to them and likwise the sensor also.
If you can replicate the issue a few times maybe you can get it to trip another code so as to give you a little more to go on.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Suspension - Brakes - Steering posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cramming a V8 into My 2000 Ford Ranger with 3.0L Engine BlueJacket1992 Engine 10 08-31-2009 06:18 AM
2000 gmc 4x4 novakidd 63 Hotrodding Basics 4 01-28-2007 05:55 PM
2000 ford ranger - no taillights goose74 Electrical 5 09-06-2005 08:00 PM
4.3L will not run above 2000 RPM 2000blazer5speed Engine 6 06-11-2004 04:54 AM
Trailer Towing w/ 2000 Ford Ranger nightrain_rod Transmission - Rearend 17 06-25-2003 06:07 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.