2003 malibu wont start after running fine. - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-20-2013, 02:05 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 malibu wont start after running fine.

my 2003 malibu will start and run fine when the motor is cold. but after turning car off it will not start again for at least 15-30 minutes. the gas is full, battery fine, no codes are found. and no theft security light is on. I was told this may be the PCM, but am unsure. Any ideas?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-20-2013, 02:31 PM
Richiehd's Avatar
JS-70
 
Last photo:
Join Date: Jun 2011
Location: Jupiter FL
Posts: 828
Wiki Edits: 0

Thanks: 142
Thanked 55 Times in 48 Posts
Don't start? No Crank or no spark? Tell us more, What motor? Could be anything , battery, timing, grounds, lets narrow it down.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Richiehd For This Useful Post:
tesiemitt (01-20-2013)
  #3 (permalink)  
Old 01-20-2013, 02:45 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
this is a 3.1 2003 malibu. the battery is fine, the car will restart after sitting for 15-30 minutes. There are no lights on the dash(ex: theft security light or check engine light.) there are no codes displayed when hooked up to computer. The car cranks but does not start until after sitting .
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 01-20-2013, 02:46 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
I was told by someone to replace the PCM, but want to check since theft security light is not on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 01-20-2013, 07:11 PM
Richiehd's Avatar
JS-70
 
Last photo:
Join Date: Jun 2011
Location: Jupiter FL
Posts: 828
Wiki Edits: 0

Thanks: 142
Thanked 55 Times in 48 Posts
Did you test for spark? Do you have injector pulse? Does the fuel pump run?
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Richiehd For This Useful Post:
tesiemitt (01-21-2013)
  #6 (permalink)  
Old 01-20-2013, 08:41 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Hopewell, Va
Age: 62
Posts: 1,168
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 117 Times in 113 Posts
2003 malibu wont start after running fine.

Test the fuel pump and the fuel pressure regulator. If they both check out fine read this article you may want to try this. GM Passlock Security Fix
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to cdminter59 For This Useful Post:
tesiemitt (01-21-2013)

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sbc 350 will start run rough for a few seconds die and wont start fuel-junky Engine 11 01-08-2013 11:30 AM
edelbrock pro flo injection wont start after running out of fuel jemonah Engine 3 11-20-2009 03:59 PM
Sunfire, died and wont start back, fuel pump is running, no gas getting to filter jordan2011 Engine 6 04-21-2008 06:01 AM
700r4 wont shift out of 1 works fine in rev 1988 gmc sub chass Transmission - Rearend 7 08-03-2006 08:46 AM
Cranks Fine..Wont die? SpeedCrazee Electrical 3 05-28-2004 07:44 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.