2004 Denali 6.0, trans slips when cold - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-02-2012, 07:21 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Ontario canada
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2004 Denali 6.0, trans slips when cold

I have a 2004 denali 6.0 and the flipping transmission slips between 1st and 2nd and 3rd when cold and only under light throttle. If I use a heavy foot it doesn't slip at all even when cold.
A 15 minuter run and the tranny warms up with no slipping at all even under light throttle.
The oil is clean and clear with no smell at all and I change the filter every spring.
I hate the thoughts of taking it in to the mechanic since it's always a rebuild and never just fix the problem for a reasonable price.
I am an aircraft mechanic and can easily fix this thing with some decent input of what i'm looking at or for !
What a pain !!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-02-2012, 08:53 PM
bigblockragtop's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: new york
Posts: 182
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
A 2004 has an onboard computer so maybe you can take it to a place like autozone to read trouble codes first, they do it as a free service . Sorry really just a guess but hope it helps
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-02-2012, 08:54 PM
gonzo08383's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: brakes
Last photo:
Join Date: Jan 2012
Posts: 105
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
have a trans shop check ur line pressure when its cold. could be a bad valve in the pump. sounds like a pressure related problem. get it checked out sooner than later, those trannys have been burning up 3-4 clutch packs since they were 700r4's!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-02-2012, 08:56 PM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 7,980
Wiki Edits: 1659

Thanks: 257
Thanked 85 Times in 82 Posts
Overhead.. Welcome to Hotrodders.com

I edited the thread title to provide the membership information on your problem. This also helps the ''search feature'' on the board
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4T60E slips in all gears when cold? FULL-THROTTLE Transmission - Rearend 1 12-12-2011 12:46 PM
4l60e trans slips and shakes the truck cabledawg Transmission - Rearend 1 01-16-2008 05:38 AM
Trans slips out of overdrive under NO LOAD? weirdbeard Transmission - Rearend 10 10-07-2007 11:40 AM
1983 chev trans slips DougMN Transmission - Rearend 19 12-16-2006 08:15 AM
transmission slips when cold vcrazy8 Transmission - Rearend 1 02-19-2003 02:35 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.