Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 2006 Chevy Avalanche 4x4 - Engine Sputters/Shuts Down After Warming Up
View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 08-09-2012, 06:13 PM
lt1silverhawk's Avatar
lt1silverhawk lt1silverhawk is offline
"But how do it know?"
 
Last wiki edit: How to rebuild a Rochester Quadrajet 4MV carbureto... Last photo:
Join Date: Mar 2010
Location: Lakewood, CA
Posts: 2,287
Wiki Edits: 132

Thanks: 104
Thanked 24 Times in 17 Posts
2006 Chevy Avalanche 4x4 - Engine Sputters/Shuts Down After Warming Up

Hi All,


This question is regarding a truck for a friend of mine. Its a 2006 Chevy Avalanche with a 5.3 Flex Fuel with 69,000 miles on the odometer.


The truck was recently started and driven on a 4-mile round trip, when the engine began making a clanking noise and then shut down. The truck continues to do this repeatedly every time after a cold start. Its is started and, as soon as it warms up, it sputters and shuts down. It has not been driven since the first time it shut down. So far, only the oil pump sensor has been replaced.


A backyard mechanic believes it might be a clogged a oil pump screen or a bad bearing, for which he is quoting at a $4,000 rebuild. My friend is stumped at this point and is on a limited budget. I decided to ask on his behalf and get an opinion from the members here to help him out. If more details are needed, please let me know and I will ask him and report back.


Thank you in advance!

Last edited by lt1silverhawk; 08-09-2012 at 06:22 PM.
Reply With Quote