Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Engine (http://www.hotrodders.com/forum/engine/)
-   -   302 In a 67 mustang acting like it's hot (http://www.hotrodders.com/forum/302-67-mustang-acting-like-its-hot-226238.html)

sean pittman 11-18-2012 02:38 PM

302 In a 67 mustang acting like it's hot
 
OK I got a 302 In a 67 mustang... Temp gauge says the motor is cool but if it runs for about 20 30 mins it starts acting like it wants to die due to it getting too hot! Thermostat is good put it hot water watched it open my oil gauge is not wrkin but I think the pump is wrkin cuz its not makin a bunch of noise!! PLEASE HELP IF U CAN?

OneMoreTime 11-18-2012 02:51 PM

How long since the cooling system has been flushed..had that issue and needed to have the radiator cleaned and flushed as well as the engine..those can build up deposits in the cooling system which will cause your difficulty..

Sam

poncho62 11-18-2012 02:55 PM

You said the temp gauge is reading normal.....How do you know the engine is overheating?...Is it spitting water out, boiling over?..or is it just running bad after 20 minutes?

techinspector1 11-18-2012 03:07 PM

Check fuel pressure at the carb inlet. Adjust for max 5 psi. Re-set float to specs.

birkey 11-19-2012 01:04 PM

If the pump is making noise it could have air in the system. Also could be cavitation. A block in the system will cause this. A cooling system not bled properly can cause "hot spots" near the head.

tjet 11-19-2012 06:13 PM

Some of the new thermostats dont have the little piddle valve like they had before. It's a small hole with a metal inset that allows water to pass even if the thermostat is closed. If the thermostat lacks this, you can drill a 1/8" hole on the flat part.

bondo 11-20-2012 04:09 AM

Quote:

Originally Posted by sean pittman (Post 1612809)
OK I got a 302 In a 67 mustang... Temp gauge says the motor is cool but if it runs for about 20 30 mins it starts acting like it wants to die due to it getting too hot! Thermostat is good put it hot water watched it open my oil gauge is not wrkin but I think the pump is wrkin cuz its not makin a bunch of noise!! PLEASE HELP IF U CAN?

Ayuh,... What, Exactly are the symptoms it's displayin',..??


All times are GMT -6. The time now is 02:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.