350 oil problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-04-2013, 11:39 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
350 oil problem

I'm having a problem with oil pressure...I know its normal for oil pressure to drop some when the motor heats up through out the day the oil just keeps dropping till it hits the half mark but when you put it in park and neutral it goes back up...Any ideas and thank you in advance

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-04-2013, 11:47 PM
vinniekq2's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: BC,Canada
Age: 56
Posts: 7,395
Wiki Edits: 0

Thanks: 291
Thanked 707 Times in 682 Posts
dont trust the guage,get a quality guage in the car
If the car is older,use a heavier oil.
what are the exact oil pressure numbers at idle in gear hot/cold?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-05-2013, 12:07 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
when I crank it in the morning almost 80 and after a good 45 minutes about 65 then after that if i drive it off and on all day just slightly under the half way mark
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 01-05-2013, 12:11 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
but if i let it idle in traffic thats what it reads but if i park it and let it idle its about 65ish
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 01-05-2013, 12:12 AM
vinniekq2's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: BC,Canada
Age: 56
Posts: 7,395
Wiki Edits: 0

Thanks: 291
Thanked 707 Times in 682 Posts
It sure sounds like it is funtioning as it should.Better oil with higher viscosity will have a little more pressure at idle. You may also find as the oil gets older it will show a lower pressure. Change your oil,use a good filter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 01-05-2013, 12:17 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Pulaski
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
maybe thats it it started doing this after a month and a half (just a rough guess) after i dropped in the new motor in my truck
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil Pump Bolt Problem (350) ComradeNorgren Engine 14 07-28-2011 04:20 PM
350 Oil ring problem shane.,herold Engine 3 07-03-2011 01:47 PM
350 oil problem... shane.,herold Engine 7 08-02-2010 02:21 PM
350 oil pressure problem ohlson67 Engine 1 05-03-2010 03:13 PM
oil psi problem w/350 A355CAMARO Engine 2 04-19-2007 07:25 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.