350 TBI gremlins - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-24-2006, 11:37 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: May 2006
Location: Oklahoma
Posts: 44
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
350 TBI gremlins

I finished installing the Camaro subframe in my '57 1/2 ton. While I had the motor out, I changed the cam to one that is TBI compatible (Comp Cams 252XFI). New lifters were installed and the cam was proerly broke in. After the break-in run, I had repeated back-fires out the throttle bodies while under acceleration. I checked the firing order and have a new distributor, cap, and rotor installed. I did discover a vaccuum leak on the top plate of the mainfold (Crossfire Injection with a 1227747 computer), which I resealed.

I checked the valve lash to makesure that none of the valves are out of adjustment and had it running (rough but there) yesterday. Today I went to start it up. It ran for a few seconds and died, after the engine died, the injectors continued to run, flooding the driver's side throttle body with fuel. The passenger side was also running, but not to that degree. This is the first time it had had this issue. The engine was cleared and the problem was repeated. I am using a Painless TBI harness with the Painless CFI adapter.

The motor was running with this system prior to all the front end work. I realized today that I did not disconnect/remove the computer before I did all the welding on the frame and chassis, although the battery was disconnected. Is it possible that the computer fried due to the welding? It seems like the computer is the issue at hand, but there is no "check engine" light hooked up to pull codes from.

Any thoughts, (other than ditch the CFI)?

-Joe

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1989 Chevy 350 TBI Timing Primevci Engine 9 01-31-2009 05:13 PM
TBI 350 no fuel or spark? downhilleric Introduce Yourself 1 12-07-2004 09:16 PM
454 tbi on a 350 intake??? dunegoon Engine 5 06-28-2004 06:26 AM
350 TBI swapindonnie Engine 11 10-28-2003 10:32 PM
need help to turn a 350 tbi into a rollerized 383 tbi Bradless Engine 2 01-03-2003 10:13 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.