Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   350 turbo tranny / first gear (http://www.hotrodders.com/forum/350-turbo-tranny-first-gear-126079.html)

badriand 10-11-2007 05:02 PM

350 turbo tranny / first gear
 
The other day i put it in first easing out the driveway and noticed that it would not stay in first just pops right back to second. I crawled under the truck and unhooked the column from the shaft and manually pushed it into 1st and the same thing you have to hold it or it pops back into second. Any ideas it is a auto tranny. Thanks guys Guess i should add it runs fine in drive, just if you shift the column all the way down to first it pops backup into 2nd you have to hold the column down to keep it in first.

Crosley 10-11-2007 09:42 PM

Quote:

Originally Posted by badriand
The other day i put it in first easing out the driveway and noticed that it would not stay in first just pops right back to second. I crawled under the truck and unhooked the column from the shaft and manually pushed it into 1st and the same thing you have to hold it or it pops back into second. Any ideas it is a auto tranny. Thanks guys Guess i should add it runs fine in drive, just if you shift the column all the way down to first it pops backup into 2nd you have to hold the column down to keep it in first.


drop the pan . look at the linkage. I've seen the spring arm that rides on the rooster comb of the shift linkage bent in such a way that it moves the shift linkage into the wrong position

DHMag 10-11-2007 10:15 PM

if you have full length headers, they will touch the linkage when load applied and pop it into 2.

badriand 10-12-2007 08:42 AM

Quote:

drop the pan . look at the linkage. I've seen the spring arm that rides on the rooster comb of the shift linkage bent in such a way that it moves the shift linkage into the wrong position

Yikes, i replaced the pan gasket about 4 months ago. Basically i have been building on this truck and it doesn't go anywhere i have drove it around my block twice in the past 4-5 months (no doors, no hood, no windows etc) sitting on a stool. Basically it was working fine and i haven't done any channel to the frame , i did however drop the vehicle but that was the actual height of the truck the position of the shift linkage was left untouched. :confused: Could someting happen internally to the tranny when it is barly driven. Thanks guys for your help.


All times are GMT -6. The time now is 01:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.