4 speed top loader problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-19-2007, 01:19 PM
fortypickup's Avatar
Wolf in Hot Rodders upholstery
 

Last journal entry: Tail light issues
Last photo:
Join Date: Apr 2007
Location: colorado
Age: 53
Posts: 280
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4 speed top loader problems

I purchased a rebuilt top loader for a 65' mustang project. The tranny shifted fine before I installed it in the car. When I was installing it, the tranny slid into the clutch just fine, until the last 1 inch or so, it had to be pulled to the bell housing with the 4 bolts, and it went hard the whole way! I got in a hurry to fire up the new crate motor and I did not have a yoke for the tranny, so like an idiot I started the engine without filling the tranny! I thought it was out of gear but unfortunately the linkage was hooked up misaligned, and it turns out it was in gear! I ran the motor for about ten minutes! I have since filled it with gear oil & have ran the motor. It seems to be stuck in gear, the yoke stops spinning when I push in the clutch. The shifter seems to slide into all gears except 1st. DID I TRASH THE TRANNY? HELP!!!!!!!!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 08-19-2007, 03:09 PM
aka Duke of URL
 
Last wiki edit: Finding vacuum leaks Last photo:
Join Date: Oct 2001
Location: Rockville, MD
Posts: 4,821
Wiki Edits: 1

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
When I was installing it, the tranny slid into the clutch just fine, until the last 1 inch or so, it had to be pulled to the bell housing with the 4 bolts, and it went hard the whole way!


It is going to have to come out to check the pilot bushing/bearing and pull the cover.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Top loader speedo gear selection pooshooter Transmission - Rearend 1 08-22-2006 05:49 PM
stall speed? 70chevyc10 Transmission - Rearend 6 11-23-2004 03:51 PM
vinyl top question frydz1985 Body - Exterior 3 10-21-2004 03:27 PM
Ford Top loader Transmission-HELP! Mike Pomerantz Suspension - Brakes - Steering 4 10-20-2003 07:17 PM
Top Speed 69 chevelle SS Hotrodding Basics 30 10-20-2003 03:24 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.