Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 400 sbc
Thread: 400 sbc
View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 07-21-2012, 09:39 PM
hotboy454 hotboy454 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Fresno,ca
Posts: 42
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
400 sbc

hello, I have a sbc 400 that i had rebuild 2 years ago it sat in a project now that I'm building a 468bbc for. I took the motor out and put it in my 73 c-10. This motor had 0 miles on it. far as i took it was around the block Since it been in my truck. I started to drive it to iron out all the bugs one day it backfired through the carb. then started sputtering upon acceleration idling it does fine but runs rich. I cant seem to get idel dialed in without it shutting off. 1100 rpm its where its comfortable at in gear 400rpm something weird there. Looked over my build sheet from the engine shop i was given the wrong piston for one. I thought i had the flat tops for 10.1 compression instead i was given dished piston for 8.75:1 factory compression im running an elgin 1015p cam thats asking for 10.3:1 or less compression. could it be the problem causing ideling issues. It run like a champ driving it in traffic seem to want to die out with out keeping my foot on the gas. I'm looking in cranes 274 h06 cam how is it. I'll give you my parts list could you tell me what need to be fixed.

400 sbc
600 summitt carb
performer intake
stock factory heads for a 400 from a 1975 caprice
Elgin 1015p cam 224/234dur. @50 468/488 on 110 adv dur 290/300 10.3:1 compression 2,000-5500 rpm stock stall ok. Remember Im running 8.75:1 compression Flowtech headders 1 3/4 2 1/2 exhaust into flow 40 dumped. gear drive. forgot to mention 2500 stall conveter.

help me please solve my idling issue and sputtering while driving. Already purchased the crane cam and will replace all wires cap rotor and spark plugs any advice will help. thank much fellow hotrodders.
Reply With Quote