4l60e - Page 2 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum

Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
lost password?   |   register now

LinkBack Thread Tools
  #16 (permalink)  
Old 12-28-2012, 03:38 PM
Crosley's Avatar
Global Moderator
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Morris Front suspension
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,716
Wiki Edits: 1659

Thanks: 659
Thanked 196 Times in 177 Posts
Odd the PSI reading drops off after hitting 175 then drops to 60.

Since you installed a 13 vane kit in the pump, what did you set the clearance at for the pump rotor? Usually .0015 is a good place to be at, no more than .002.

The pump cover ( often called 'stator support ) should be completely flat and smooth.

Still possible you have a faulty PCS , but you mention the solenoids were replaced. I take that to mean All electronics were replaced?

Dont worry how old you are... it is the mileage on your body that adds up.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
  #17 (permalink)  
Old 12-29-2012, 08:21 PM
Registered User
Join Date: Dec 2012
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts

I am going to tack it back out thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #18 (permalink)  
Old 01-07-2013, 07:27 PM
Registered User
Join Date: Dec 2012
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts

I replaced all but that one !! (epc)oops
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Please select your insurance company (Optional)


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4l60E Bcowboy1 Transmission - Rearend 1 03-06-2012 09:02 PM
4l60e 45silas Transmission - Rearend 1 09-27-2010 09:03 PM
4l60e andermke Transmission - Rearend 1 05-25-2010 07:33 AM
2000 4L60E to an earlier 4L60E, What do I need to change out aquaterrarv Transmission - Rearend 2 04-08-2010 07:22 PM
4l60e Einarg Transmission - Rearend 1 12-04-2008 03:13 AM

All times are GMT -6. The time now is 12:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.