4L60E Limp Mode - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-14-2009, 09:01 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kingman AZ
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4L60E Limp Mode

1996 GMC Jimmy, 4.3L, 4X4, picked it up for 75 bucks, kid says the trans is bad, but it shifts fine after sitting for a couple of days, after a few miles goes into limp mode, IE: starts in third can manually shift to second, no 4th or TCC lockup, CE light is on. I have heard this can be a simple fix so any ideas would help me out greatly as at this point I need this vehicle badly.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-14-2009, 09:04 AM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 7,977
Wiki Edits: 1659

Thanks: 257
Thanked 85 Times in 82 Posts
Quote:
Originally Posted by hardwurkindaddy
1996 GMC Jimmy, 4.3L, 4X4, picked it up for 75 bucks, kid says the trans is bad, but it shifts fine after sitting for a couple of days, after a few miles goes into limp mode, IE: starts in third can manually shift to second, no 4th or TCC lockup, CE light is on. I have heard this can be a simple fix so any ideas would help me out greatly as at this point I need this vehicle badly.

Check engine lite on in the dash?

have you checked the fuses for bad ones? Check for corrosion on the fuses too, perhaps use a volt - ohm meter

__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-14-2009, 09:09 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kingman AZ
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Check engine

Yes the dash light is only lit when the trans goes into limp mode, when its shifting fine at first it is off. Will check the fuses, I assume I am looking for standard 12 volts?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-14-2009, 09:12 AM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 7,977
Wiki Edits: 1659

Thanks: 257
Thanked 85 Times in 82 Posts
you need to scan for codes if the dash 'check engine' lite is coming on...
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 11-14-2009, 09:29 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kingman AZ
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Guess I got to take a trip to AutoZone then...no scanner out here. I hate to drive it though if its a bad problem, may end up worse than I started.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T-400 to 4L60E swap - yoke & drive shaft? y5e06 Transmission - Rearend 6 11-03-2009 06:47 PM
4L60E problems pjposton Transmission - Rearend 7 08-17-2009 06:04 PM
2004 4L60E; Questions. School me! 04SilveradoMykk Transmission - Rearend 3 11-26-2008 08:27 AM
4l60e Trans. GMCTRUCKS Transmission - Rearend 11 10-21-2007 01:39 PM
4L80E diesel computer 5foot2 Transmission - Rearend 2 04-09-2005 12:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.