Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 4L60e low-reverse clutch retaining clip stuck!
View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 01-25-2011, 03:05 AM
old yukon's Avatar
old yukon old yukon is offline
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2010
Location: In da'desert
Posts: 256
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
4L60e low-reverse clutch retaining clip stuck!

Stuck!

the lo-reverse clutch retaining clip is stuck hard, I had even tried multigrips half a dozen times, no success.
How do i get this clip out of my 4L60e?
Here some picture, not in this order,(clip thumbnail images for expolded view):
-a picture of the location of the clip, and zoomed
- a picture of my attempt,
- a picture of the clip and were I am grabbing it from & the direction of pull,
- and a proposed design modification of adding two holes to the clip IF YOU GM PART MANUFACTURES ARE READING THIS !!! to make our life easier.

I think it has been shoved into the wrong location ??

If anyone has a solution they could post, I would greatly appreciate it.

thanks in advance.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image036.jpg
Views:	821
Size:	204.4 KB
ID:	51906   Click image for larger version

Name:	low-reverse clutch retaining clip grab and pull directions.jpg
Views:	474
Size:	128.5 KB
ID:	51908   Click image for larger version

Name:	Image038 clip zoomed.jpg
Views:	597
Size:	86.7 KB
ID:	51910   Click image for larger version

Name:	low-reverse clutch retaining clip holes would help.jpg
Views:	448
Size:	153.9 KB
ID:	51911   Click image for larger version

Name:	low and reverse clutch retaining clip stuck.jpg
Views:	552
Size:	80.9 KB
ID:	51913  


Last edited by old yukon; 01-25-2011 at 03:17 AM.
Reply With Quote