Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 4l60E noises
Thread: 4l60E noises
View Single Post
  #6 (permalink)  
Old 08-26-2012, 09:37 PM
Crosley's Avatar
Crosley Crosley is offline
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Morris update 9-28-2014
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,150
Wiki Edits: 1659

Thanks: 383
Thanked 106 Times in 102 Posts
Quote:
Originally Posted by Low82C10 View Post
no the engine is not running, i just put my shaft on and wheeled it outside and it was making that weird noise as i pushed it out in N but when i pushed it back in, in N it didnt make that whinning noise.
I guess I was not clear in my first post:

Quote:
normal. Different parts spin in each direction. One direction the inner sprag holds.. the other direction it does not and the rollers make a whine noise
I was speaking of the drive shaft as it turns the out put shaft of the transmission.. clock wise and counter clock wise... different parts spin. It is the mechanical design of the transmission

Without the engine running, the trans is in the same gear with shifter in R , N , OD, D , 2 , 1 . Same gear in Park too. You just can't spin the out put shaft if the trans parking mechanism is functioning


__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.

Last edited by Crosley; 08-26-2012 at 10:34 PM.
Reply With Quote