4L60E problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-30-2012, 11:35 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4L60E problem

I had the 4L60E tranny of my 2001 Tahoe rebuilt by a friend. He is doing trannies for more than 30 years, but he is only familiar with the old-style mechanical transmissions. There was a bad bearing and clutches and the brake band was worn out.

After I put the tranny back in the car, it did not shift propperly. I found out that the big round connector was not connected properly, after I fixed that and erased the error codes in the computer, no new error codes showed up but the transmission still doesnīt shift as it should.

When I shift in OD or D, it stays in first, when I shift in 2, it shifts up to second. Reverse, neutral and park works properly.
Mechanical the transmission should be fine after the rebuilt, but we didnīt change the solenoids.

What could be the cause for that problem? Could it be a bad solenoid and is it possible to check / change them with the transmission in the car?

Thanks for help!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-30-2012, 07:46 PM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,075
Wiki Edits: 1659

Thanks: 324
Thanked 97 Times in 94 Posts
Have you checked for a blown fuse?

DOes the speedometer function correctly?
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-03-2012, 04:53 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The fuses are good, the speedometer works. Any other suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4l60e problem 1990k1500 Transmission - Rearend 8 03-02-2011 08:58 AM
4L60E problem pjposton Introduce Yourself 2 08-06-2009 08:03 PM
4l60e Problem 84'Monte Transmission - Rearend 11 06-30-2009 09:17 PM
4l60e Problem hunterfreek1 Transmission - Rearend 2 04-18-2009 11:35 AM
4L60E problem torqueman Transmission - Rearend 12 12-16-2006 08:24 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.