4l60e question - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-01-2011, 01:37 PM
chevrolet327's Avatar
second place is the first losr
 

Last journal entry: old stlyle holley polished valve cover
Last photo:
Join Date: Apr 2007
Location: quebec,canada
Age: 32
Posts: 204
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4l60e question

i have buy a 2001 1500 with 4l60e the guy have changed transmission and she do not run the transmission dont do nothing in any gear i dont see PRND321 in dash and the tranny look like to have too much oil 3-4 quart

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-01-2011, 02:13 PM
cobalt327's Avatar
WFO
 
Last wiki edit: Intake manifold
Last journal entry: 1980 Malibu Wagon
Last photo:
Join Date: Mar 2009
Location: Atlanta
Age: 60
Posts: 5,037
Wiki Edits: 1616

Thanks: 128
Thanked 598 Times in 547 Posts
Has any attempt been made to read the codes?

I would correct the ATF level. Then I would double check that the electrical connectors are installed together tight and that there are no obvious problems w/them, the range switch is also said to be prone to probs.

I seem to remember something related to the ignition switch having an effect on the trans, but I do not recall any details.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-03-2011, 11:09 AM
old yukon's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2010
Location: In da'desert
Posts: 256
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
AS Cobolt327 suggested, scan it for codes.

I would also check electricals, fuses and the intrument cluster. The instrument clusters are common faults in those model GM's I asume you have a GM Tahoe, Sierra or simular to that. I had simular issues with the display.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4l60e question 94chevys10_zr2 Transmission - Rearend 5 07-17-2009 09:39 AM
4l60E EPC Question JSGAuto Transmission - Rearend 3 01-30-2009 06:45 PM
4L60E Question Hitman44 Transmission - Rearend 6 11-12-2008 06:16 PM
4L60E question Vortech 4.3 Transmission - Rearend 9 04-15-2008 09:29 PM
4L60E question 36scsc Transmission - Rearend 12 01-16-2005 09:05 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.