Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   4L60E slipping in 1st low rpm 2nd 3rd OD and rev. fine (http://www.hotrodders.com/forum/4l60e-slipping-1st-low-rpm-2nd-3rd-od-rev-fine-219632.html)

jimhcom 05-20-2012 05:44 PM

4L60E slipping in 1st low rpm 2nd 3rd OD and rev. fine
 
I have just purchased 97 vette with a 4L60E that has just began slipping and grabbing at low rpm (almost like low fluid level) from a stop or when rolling 1 to 2 mph.
All other gears work fine and 1st seems OK at higher rpm. Also takes off fine in 2nd.
Any ideas?

joshp83 05-21-2012 01:05 AM

sounds internal the rear sprag probly is bad

jimhcom 05-21-2012 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by joshp83
sounds internal the rear sprag probly is bad

Would that not affect reverse also? I do not have any problem in reverse.

Crosley 05-21-2012 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by jimhcom
Would that not affect reverse also? I do not have any problem in reverse.

no, the design of the trans, that roller clutch 'holds' in first gear, free wheels in reverse.

Does this trans "slip" in manual first gear from a full stop take off?


All times are GMT -6. The time now is 07:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.