4L60E when in rev feels like brakes are on - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-12-2012, 11:29 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4L60E when in rev feels like brakes are on

I have a rebuilt 4L60E that was just rebuilt. All gears shift good but when you put it in reverse it is like you are on the brakes with the emergency brake on. The engine hardly revs up even when floored. Any ideas? I tried to send it back to the people that built it but they are avoiding me. Long story but lesson learned. When I talked to them about it, they said there is something wrong with the valve body. Do I need to replace the valve body or is there a part I can change without taking the valve body off. it is in a 96 z71 and I am trying not to take it back out if possibable. Thanks in advance

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-15-2012, 08:41 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Franklin
Posts: 85
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Hate to say it but sounds like you have to pull it back out the 4l60e does have some issues in the valve body that should have been addressed when it was rebuilt however the symtoms you are explaining could also be leaking lipseals are clutches improperly installed in the rev drum or damaged hard parts like sprags, etc.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4L60E slipping in 1st low rpm 2nd 3rd OD and rev. fine jimhcom Transmission - Rearend 3 05-21-2012 11:02 AM
4l60e feels like park brakes on,no rev. only 2nd gear? 84'Monte Transmission - Rearend 3 09-01-2010 06:57 PM
My engine feels like its missing Camaro31 Engine 9 09-30-2008 01:27 AM
67 mustang...feels the like the brakes are applying the whole time! exiled1 Suspension - Brakes - Steering 1 05-26-2006 03:12 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.