4T65E-HD slips when hot after rebuild - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-26-2011, 02:40 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: geneva, ohio
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4T65E-HD slips when hot after rebuild

the transmission is out of a 98 GTP. trans did the same thing before rebuild. i replaced everything, clutches and steel plates, all sealing rings, all o-rings, new torque converter, new pump shaft, new 4th clutch shaft. its just got me aggravated. have looked for a post like this issue and havent found one. so here i am making one. hopefully some of you guys can be kind enough to help me out.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-26-2011, 02:53 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Jersey
Posts: 50
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4t65-e

what gear or gears are slipping?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-26-2011, 03:05 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: geneva, ohio
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
it seems to only be when i first take off. slips like hell but if i pretty much idle it it does ok, you can tell its slipping. but once in second it seems like its slipping but cant tell. other gears are fine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-26-2011, 03:25 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: geneva, ohio
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
just retested the transmission and it is reverse too. but no other gears
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scarf cut sealing rings 4T65E dgcantrellsr Transmission - Rearend 2 11-03-2010 08:00 PM
'93 4T60E - Same trans, different prob - Slips in low/reverse after rebuild mjw Transmission - Rearend 15 04-10-2007 08:24 PM
th 400 slips in second. LarryJS Transmission - Rearend 3 03-17-2006 05:22 PM
727 slips from 2nd to 3rd gorf24 Transmission - Rearend 4 08-20-2005 07:00 PM
No O/D.. slips in 1st WDK Transmission - Rearend 8 03-13-2003 05:49 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.