700 r shifting problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-13-2006, 01:25 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: california
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700 r shifting problem

i have a 1986 monte carlo ss.i put a 1985 454 engine and a 700 r tranny. the tranny is not shiftin into 2nd or 3rd or 4th. it stays stuck in 1st gear.ive asked so many people to help with this problem and nobody knows whats the problem.so if anybody can help me please tell me why its doing this
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-13-2006, 03:16 PM
scrot's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Apr 2006
Location: In front computer
Posts: 449
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What are some of the suggestions all of these people said?
What have you checked?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-13-2006, 08:38 PM
Not A T 25's Avatar
Takes Guts To Cut One Up
 
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: South Central Illinois
Age: 57
Posts: 354
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Bullet05
i have a 1986 monte carlo ss.i put a 1985 454 engine and a 700 r tranny. the tranny is not shiftin into 2nd or 3rd or 4th. it stays stuck in 1st gear.ive asked so many people to help with this problem and nobody knows whats the problem.so if anybody can help me please tell me why its doing this
Have you adjusted the TV cable?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 07-14-2006, 09:39 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: california
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700 r problem

somebody told me that the torque converter on a 700 r need to be filled with oil. some people say that the tranny is no good and some other people say that the cables need to be adjusted?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 07-14-2006, 09:52 AM
Fatchuk's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: ST.Marys Ont. Canada
Posts: 5
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I don't want to sound like a jerk here but it sounds to me that if you do not even know the basics like filling with fluid ..or how to adjust the tv cable you should spend the couple bucks and head down to to your closest automatic shop and spend $50.00 to have it set up and adjusted or condemed..one trip around the block with improper tv cable adjustment and you could toast if if you haven't done that allready...this is just too costly to mess with for $50 lousy bucks.....my opinion..fatchuk
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 07-14-2006, 04:52 PM
scrot's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Apr 2006
Location: In front computer
Posts: 449
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Fatchuk is right

You need to bite the bullet and have someone check it out. If you don't know the basics, the rest of the recommendations is moot.
The governor might not be working right also.

Last edited by scrot; 07-15-2006 at 02:39 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 07-14-2006, 05:46 PM
tnsmith10's Avatar
when will it rain???
 
Last photo:
Join Date: Jul 2003
Location: where its very dry and dusty
Age: 43
Posts: 1,297
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by Bullet05
i have a 1986 monte carlo ss.i put a 1985 454 engine and a 700 r tranny. the tranny is not shiftin into 2nd or 3rd or 4th. it stays stuck in 1st gear.ive asked so many people to help with this problem and nobody knows whats the problem.so if anybody can help me please tell me why its doing this
check the govenor... most likely the gear is broken/applecored.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
700R4 Manual valve body shifting problem thez84 Transmission - Rearend 1 11-22-2005 08:00 PM
TH350 Warm Shifting Problem thurr Transmission - Rearend 4 11-08-2004 12:01 PM
700R4 Shifting Problem mann1961 Transmission - Rearend 2 06-12-2004 01:39 PM
Yet another small block problem... IWasBlown Engine 3 07-11-2003 08:23 PM
700r4 shifting problem 89chevstepside Transmission - Rearend 0 05-08-2002 02:10 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.