700r4 any ideas on this? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 04-30-2011, 07:51 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Apr 2011
Location: culver,IN
Posts: 12
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700r4 any ideas on this?

92 chevy c1500 700r4 trans i bought the truck cheap cause the guy thought the trans was bad i pulled the trans down and found out the flywheel was broke so the pump shaft wasnt spinning i replaced the flywheel reinstalled the trans put some good fluid in it and it worked fine through all grears until it was warm the warmer it got the worse it got started out slipping when going into drive then eventually wouldnt move but as i let it sit for a little bit it started going into gear again ... any ideas on this i reset the tv cable to factory set. i was gonna wait till morning and see if it will go through the gears fine when its completely cooled down but any ideas would be appreciated

    Advertisement

Last edited by mitcht2005; 04-30-2011 at 08:05 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 04-30-2011, 08:14 PM
tnsmith10's Avatar
when will it rain???
 
Last photo:
Join Date: Jul 2003
Location: where its very dry and dusty
Age: 43
Posts: 1,297
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by mitcht2005
92 chevy c1500 700r4 trans i bought the truck cheap cause the guy thought the trans was bad i pulled the trans down and found out the flywheel was broke so the pump shaft wasnt spinning i replaced the flywheel reinstalled the trans put some good fluid in it and it worked fine through all grears until it was warm the warmer it got the worse it got started out slipping when going into drive then eventually wouldnt move but as i let it sit for a little bit it started going into gear again ... any ideas on this i reset the tv cable to factory set. i was gonna wait till morning and see if it will go through the gears fine when its completely cooled down but any ideas would be appreciated
odds are, the filter is probably plugging up. bad news is, if that be the case, then, either the converter clutch is gone, or you have internal damage which has left sediment and thats whats causing the filter to plug up and quit pulling.
either way, the guy you got the truck off of is probably right about the trans.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 04-30-2011, 09:21 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Apr 2011
Location: culver,IN
Posts: 12
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yeah i know i was taking a gamble on it being ok especially being a 700r4
and i come to find out that the reason the flexplate broke was the motor was replaced and the guy that did the motor didnt torque anything down and the trans was separating from the block and so i wouldnt doubt the pump was damaged anyways
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SBC 350 a few ideas not sure which one HIGHWAY SLAMMER Engine 2 09-30-2009 07:34 AM
700r4 not shifting any ideas? thirdgenmustangeater Transmission - Rearend 4 09-19-2009 02:33 PM
Looking for ideas BestDamnGarageInTown Engine 40 07-13-2009 02:20 PM
Removing a 2.8/700r4, Install V-8 with 700r4 1230firebird Transmission - Rearend 4 09-17-2007 05:17 PM
What are the parts in a 700R4 2-3 TransGo shift kit 700R4 2-3 AngliaBob Transmission - Rearend 3 04-23-2005 11:25 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.