700r4 False Fail Safe Ball Reset ?? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-02-2008, 07:51 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: derry pa
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700r4 False Fail Safe Ball Reset ??

I have been reading a lot about the tranny going in false fail safe mode. What do you do to get it out of this mode? The problem I am having is my tranny doesn't shift at low RPM's. I did adjust the TV cable but still no real difference. I am going to test the line pressure tomorrow to see what it reads. Any feedback would be a big help. Thanks

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-03-2008, 02:59 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: derry pa
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
update

OK I went to do the line pressure test today to see what it was reading. First before I started it I pulled on the TV cable about 10 times or so. The cable felt pretty firm. I drove it down the road to warm the tranny up and it was shifting the way it should. I drove about 1/4 mile and came to a red light when light turned green and I pulled out it wouldn't shift until it got to a high rpm just like before. So I got it home and pull on the cable when it was still running and the cable felt like nothing was there. I shut it off and it was firm restarted and it was soft. Is how the cable should feel ? Then I checked the main line pressure and in park it was reading 150 psi when I pulled the cable it move down to about 135 psi. After I pulled it a few time and let go it dropped to 145 psi and stayed there. Now would this mean that the TV valve is bad??? Or is it something else? Sorry from such the long story but I figured any info will help. Please if you have any ideas let me know. Thanks for take the time to read my post.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
700r4 TV exhaust/failsafe ball ? blacklabzeke Transmission - Rearend 1 12-12-2007 04:55 PM
Need advice: 700R4 banging in 1st 360Camaro Transmission - Rearend 11 11-20-2003 06:44 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.