700r4 in gear at all times ? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-26-2012, 10:07 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: saskatoon
Posts: 46
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
700r4 in gear at all times ?

Hello i have a '66 impala with 700r4 and i went to change the headers on the engine so i put the car up on jack stands, front and back, to get space under the car. After all said and done and i went to start the car the wheels were spinning constantly, i cant get it to go into neutral. The only thing on the transmission i touched was the cable in the output shaft housing which i thought was the speedo cable, it was loose so i tightened up the nut. Was this not the speedo? i dont know what went wrong as the problem seemed to come out of no where, any help is appreciated. Thank you.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-27-2012, 12:48 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Houston, TX
Posts: 112
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Are you saying that the rear wheels are off the ground and that with the engine running, and the trans in PARK that the rear wheels are turning?

What about stepping on the brakes, and then putting the trans in REVERSE with the wheels off the ground, do the wheels then go backwards?

It's normal for the wheels to turn forward even when in NEUTRAL with no load (off the ground). Once you put the rear wheels on the ground, if you put it in NEUTRAL the car should not move.

Can you give us more information???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-27-2012, 05:51 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: saskatoon
Posts: 46
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yea the reverse gear is working fine wheels spin backwards. And yes the car is supported by jack stands wheels off the ground. Sounds like this is normal then? I assumed that in neutral there is no connection between input shaft and drive line.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
700R4 2nd gear 4th gear bind up? zutaten_zucker1 Transmission - Rearend 1 02-25-2011 06:24 PM
700r4 first gear Hoot Owl Transmission - Rearend 1 07-24-2009 06:46 AM
700r4 will not go into gear poy41 Transmission - Rearend 38 10-04-2008 12:15 AM
700R4 2nd gear start/4th gear bind up? myclone1 Transmission - Rearend 3 04-19-2005 02:51 PM
700r4 shift times is this ok? evltwin Transmission - Rearend 1 04-23-2004 06:22 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.