Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   700r4 has no 3rd or 4th gears (http://www.hotrodders.com/forum/700r4-has-no-3rd-4th-gears-92619.html)

mattgabe 06-27-2006 06:16 PM

700r4
 
I have 1st & 2nd gear and reverse, the rest are not there, what could be the proble, just had it rebuilt, 300 miles ago.

Jmark 06-27-2006 06:21 PM

I guess that means the you don't have third or fourth, which most likely means the 3/4 clutch pack fried, very common on the 700. Ck the fluid for a burnt smell, if so, its going to be rebuild time again, hopefully it can be done better than before.

mattgabe 06-27-2006 06:31 PM

After putting transmission back in, took it for short ride, it worked great, the next morning on the way to work, it stayed in low along time, but it straitened out, it worked could for a couple trips to work, then it sounded like it was slipping when it was in drive and over drive, and now it just isnt there. There was alot of patroluem jelly on the transmission when I got it back,....could this of pluged the filter and be causeing the problem?

Crosley 06-27-2006 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by mattgabe
After putting transmission back in, took it for short ride, it worked great, the next morning on the way to work, it stayed in low along time, but it straitened out, it worked could for a couple trips to work, then it sounded like it was slipping when it was in drive and over drive, and now it just isnt there. There was alot of patroluem jelly on the transmission when I got it back,....could this of pluged the filter and be causeing the problem?


mattgabe..... please do not hi-jack threads with a new different question of your own.

I split your posts off to start a new thread so there may be more answers to your question.

Many things could cause the tranny to act as yours does.

Since it was just rebuilt , I imagine there is a warranty of some type? Or is this a DIY rebuild at home?

sha_ba_do_bang 06-27-2006 07:52 PM

the petroluem jelly was prolly used as assembly gel, to hold misc parts and springs in place(very helpful) we use transgel which is basically vaseline with blue dye,

also if its only been 300 and the trans was covered in the stuff you didn't take it to a very good builder, there should be no reason to have it all over the outside as very little is needed, and this just shows poor workmanship and no a very clean builder

good luck

Brendan

k1500_3 06-27-2006 07:59 PM

thanks
 
thanks Crosley for helping me out that kit looks like it is perfect for my application, thanks again
matt


All times are GMT -6. The time now is 08:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.