Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   700r4 only slipping in 2nd gear for 1-2 seconds? (http://www.hotrodders.com/forum/700r4-only-slipping-2nd-gear-1-2-seconds-215553.html)

vortec86z29 02-27-2012 03:40 PM

700r4 only slipping in 2nd gear for 1-2 seconds?
 
I have a 93 z28 with a 700r4 from a 88 trans am in it. my problem is that while driving normal it slides into 2nd gear and when you give it a little gas while its in 2nd gear it slips for about 1-2 seconds then catches and goes. if you hold it in 2nd gear then go WOT it will redline then the trans will catch and it will go fine. all other gears work fine including overdrive. i was told it might be the 2-4 bands but my overdrive still works fine. it does have a aftermarket corvette 2nd gear servo in it could that be the problem if one of the cheap o-rings tore? thanks for any input and and the tv cable is adjustable correctly

vortec86z29 02-27-2012 04:59 PM

any idea at all? i dont even know if i can pull the servo with the trans in the car so any info would be great

Crosley 02-27-2012 07:20 PM

A ''little slippage' for 1 or 2 seconds is not good. Sounds like the band is damaged.

If you remove the servo for the band, look on it for numbers to learn what size the servo is. Post back when you can


All times are GMT -6. The time now is 11:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.