700r4 problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-29-2012, 06:29 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700r4 problems

I have a 1990 chevy 1500, i bought a used 700r4 to put in it, i hooked up the linkage right all the wires are plugged in and it has fluid. when i put it in drive i got nothing and the same thing into reverse it feels like there is nothing in the tranny need help thanks!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-29-2012, 10:10 PM
SSedan64's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2007
Location: Macon, GA.
Age: 50
Posts: 6,016
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 46 Times in 46 Posts
Does the Trans fluid level drop when you start the Engine? If so the Pump's working. Possibly a bad TC or bad used Trans.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-04-2012, 02:43 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 69
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
did you put fluid in the torque converter?or the manual valve is not hooked up
dont ever buy a used 700 there usually shot or very close to
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-05-2012, 06:19 AM
Registered User
 

Last journal entry: Still running strong
Join Date: Dec 2011
Location: Lakehills Tx
Posts: 519
Wiki Edits: 0

Thanks: 47
Thanked 36 Times in 35 Posts
You need to pressure test it,that will tell you what's going on.Theirs a port just above the gear shifting linkage,it has a pipe threaded plug,its 1/8 npt.Go to the hardware store get a male 1/8 threaded nipple w/barbs on it,then about 3 ft. of hose that can handle 300 psi. then a pressure gauge that will read to 300 psi. Then another nipple female w/barbs that will thread on to the gauge.Get the engine up to temp.then read your pressures in P R N D 3 2 1,write those pressures down. Then post them on here an someone can give you a better answer.Without those its anybody's guess to what the problem is. A good 700r4 will have around 180 psi. at idle in all gears.Also be sure to clamp to hoses down to the nipples.For hose I used some a/c hose like the kind you find to recharge an a/c with an also used an a/c gauge.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
700r4 problems machminer Transmission - Rearend 11 09-30-2008 06:52 AM
700r4 problems shaun3636 Transmission - Rearend 3 08-26-2008 10:47 AM
700r4 problems yjsrule Transmission - Rearend 3 07-08-2008 05:00 PM
700r4 problems tcreger Transmission - Rearend 1 03-09-2007 01:54 AM
700r4 problems cybermca Transmission - Rearend 2 03-23-2003 05:13 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.