700r4 questions please help - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-02-2002, 10:58 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: west point,ms
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy 700r4 questions please help

Please help me guys i just rebuilt a 91 700r4 and the thing moves foward in all gears including park reverse and nuetral would too little clearance on the 2-4 band cause this problem? or maby check balls in the valve body and the case cause this? what do you guys think? all advise is needed

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-04-2002, 04:29 AM
Mrfixmaster's Avatar
Member
 

Last journal entry: Red, my second T--Bucket
Last photo:
Join Date: Feb 2002
Location: Pawtucket Rhode Island
Posts: 181
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wink

Sounds like the linkage isn't connected right cause the parking pawl would engage the gear and prevent it from going forward in park if it is working. I would check that first. Cheapest fix is always the best!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-09-2002, 09:24 PM
New Member
 
Join Date: May 2002
Location: New Zealand
Posts: 26
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

I agree, sounds like something is going wrong between the selector and the box, are you running cable or solid link between the shifter and the trans.
Try disconecting the linkage at the trans end, then very carefully with someone (you trust)in the car with their foot on the brake. Move the selector manualy. Then see how the car responds. This will at least tell you if the problem is internal or in the linkage.

Cheers
Sandman
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.