700r4 rebuild issues - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-18-2012, 02:53 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Nashville, TN
Posts: 9
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700r4 rebuild issues

Hello all,

I recently went through a 700 r4 and replaced all the clutches and steels and band. Everything was in good shape except for some burned clutches. Put it back together and am having a problem with up shifting. I remove the tv cable at the throttle body and it will stack shift I think I hits all the gears, I'd have to check again.

One thing I notice is the tv cable snaps easily when the truck is off, but I can barly actuate it with he truck running. I bought a gauge set and the pressure sits at 120 in park at idle. Any ideas about what could cause that tv cane to not snap back when the engine is running?

Thanks for any help

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-19-2012, 09:46 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
i had a 700r4 rebuilt and had alot of up shifting issues and it going in and out of over drive it turnd out to be the valve was sticking in the valve body hope this helps.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 10-22-2012, 01:57 AM
SSedan64's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2007
Location: Macon, GA.
Age: 50
Posts: 6,016
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 46 Times in 46 Posts
That pressure is too high for idle, should be about 1/2 that. Pressure Regulator valve or TV Boost valve may be stuck/binding. TV plunger etc..
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 4L60E rebuild with some issues...... Sierra02 Transmission - Rearend 8 12-21-2011 02:39 PM
My first rebuild SBC 350 Centerbolt slight issues monette999 Engine 8 06-30-2011 10:04 AM
Update to SBC rebuild and oil pressure issues Gun Laker Engine 0 12-02-2009 06:33 PM
Holley Rebuild Issues zildjian4life218 Engine 15 10-24-2009 01:51 PM
700R4 issues hansens83customdelux Transmission - Rearend 2 07-25-2009 11:56 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.