700R4 Shifting problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-24-2010, 06:25 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Post Falls
Age: 24
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700R4 Shifting problems

So this just started last time at the track. The tranny has fresh oil and was built for 600 Horsepower and have a shift kit installed with a B&M shifter.

So I launch and slam it into 2nd (No problems)
I hit 6200 rpms and I slam it into 3rd but it lags? like if i shift at 6.2k it wont shift til like 6.5k? like i have completely shifted and then it shifts.. hard to explain but I'm worried because its throwing my belt ever time due to the higher rpms then normal..

I havent had any other issues and isnt happening in anyother gears.. please help

Dane

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-24-2010, 06:57 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: CA
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi
is that a manual valve body? sounds like 2nd band is not released and drags while shifting into 3rd
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-24-2010, 07:05 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Post Falls
Age: 24
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Good question lol... I'm not sure. Any ways of checking that? like if its a manual valve body?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-24-2010, 07:09 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: CA
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Will the trans shift thru the gears automatically without you shifting it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 11-24-2010, 07:11 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Post Falls
Age: 24
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yeah if i leave it in "D" it'll shift thru all the gears and my Overdrive works aswell. When i get on it in "Drive" it "doesn't" go over 4500 rpms tho
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 11-25-2010, 02:04 AM
sqzbox's Avatar
My pipes are my music
 
Last photo:
Join Date: Sep 2009
Location: indiana
Age: 64
Posts: 2,938
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Perhaps it's the TV cable adjustment.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 11-25-2010, 09:42 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: CA
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
X2 on cable, is it a fresh rebuild? may have to do with the way it was built or did it just start doing that ? need more info
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 11-25-2010, 10:37 AM
sqzbox's Avatar
My pipes are my music
 
Last photo:
Join Date: Sep 2009
Location: indiana
Age: 64
Posts: 2,938
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by ChevySDime385
So this just started last time at the track.
Dane
Post #1 say's it all.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9 (permalink)  
Old 11-25-2010, 03:06 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Post Falls
Age: 24
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It just started happening. Well if it was the TV cable wouldn't it happen in every gear?

When I was putting the fresh motor in, the dip stick came out so i ended up replacing the oils, and the guy that built it was running a weird combo of fuilds. like 3 merc and 2 ford or something like that. Never had an issue until i replaced the oils and about 5 times down the track it started acting up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10 (permalink)  
Old 11-26-2010, 09:25 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: CA
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
you may be slipping in 3rd, that blend of oil may have something to do with it The F type will give more of a grab Id talk to the guys that built it for you they will have a better idea of whats going on
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1993 4L60 700R4 problems. steve40th Transmission - Rearend 0 05-30-2007 11:59 PM
1988 K1500 - 700r4 tranny problems JRH Transmission - Rearend 2 04-20-2007 07:16 PM
700r4 shifting problems? problems Transmission - Rearend 7 12-20-2006 08:15 PM
700r4 governer gear problems chevcamz28newbie Transmission - Rearend 3 03-13-2006 08:26 PM
camaro z 28 tranny shifting problems chevcamz28newbie Transmission - Rearend 8 07-22-2003 08:43 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.