700R4 Transmission - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-09-2009, 08:11 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Menifee
Posts: 10
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700R4 Transmission no 2nd gear

Just rebuilt a 700R4 transmission and there's no second gear . What could be the cause. ): ):

    Advertisement

Last edited by my37rod; 03-09-2009 at 08:58 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-10-2009, 05:40 PM
richard stewart 3rd's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: 351W rebuild
Last photo:
Join Date: Jan 2006
Location: tremont, pa.
Age: 69
Posts: 2,217
Wiki Edits: 0

Thanks: 13
Thanked 15 Times in 14 Posts
Hi,
Welcome to HotRodders.com Glad to have you with us.

Just so you know, the next time your asking for a diagnosis, it
would be beneficial to give as much information as possible in order for whomever to give an accurate answer.
From what info you have given, remove the governor clean it & the hole it came out of thoroughly.
Rich
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-10-2009, 10:01 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Menifee
Posts: 10
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
no 2nd gear

thanks for the advice i will check it out
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 03-11-2009, 07:15 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Menifee
Posts: 10
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fixed

it was the outer 0 ring on the second apply servo piston it has damaged when it was put in so it was leaking in to 3rd gear so it was shifting from 1st to 3rd .yeahhh im happy now
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1995 Impala Rebuilt Transmission Shift & Noise Problem Mobbvalous Transmission - Rearend 2 12-31-2008 03:50 PM
ID a 700r4 trans? lishman Transmission - Rearend 3 03-22-2008 10:30 AM
Pressure check 700r4 transmission? grumpy1 Transmission - Rearend 3 02-21-2008 06:25 PM
gm 60deg v6 4x4 700r4 transmission grumpy1 Transmission - Rearend 0 02-12-2008 09:11 PM
700R4 transmission install Decho Transmission - Rearend 3 08-13-2004 11:54 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.