Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 700R4 troubles
Thread: 700R4 troubles
View Single Post
  #6 (permalink)  
Old 11-21-2012, 10:52 AM
Crosley's Avatar
Crosley Crosley is offline
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Morris update 9-28-2014
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,129
Wiki Edits: 1659

Thanks: 354
Thanked 103 Times in 99 Posts
Quote:
Originally Posted by 90K1500 View Post
As far as I understand, no it will not cause a no 1st issue since it is tucked away between the forward and 3-4 clutches. I am assuming that the sprag is free-wheeling in the direction that it should be locked to make forward movement. This could also be the reason that I can not get any 3rd gear action in the "D" gear selector position (not overdrive). The transmission gets from 1-2 no problem but holds 2nd no matter what I try and "OD" just acts like neutral.

Basically it is acting like the opposite of what it should.
Forward sprag in backwards will provide no movement in OD... shift to "D" will apply over run clutch, vehicle will then move from a full stop

Clean the v-body. DO not remove all valves at once. Do not flip over the aluminum sleeves , watch how they come out and where pins install. Some folks re-install incorrectly.

ALL shift valves must move fully for the trans to operate - shift correctly
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote