700r4 tv cable - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-29-2007, 07:40 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700r4 tv cable

I have an '83 z28 with a '67 327 engine and dual holly 650 carbs. The car still has the stock 700r4 transmission. I bought this car from a friend who had had the motor put in. I noticed in moving it around my driveway that the tranny seemed to be slipping a little. In further investigation I noticed the there was no tv cable hooked up on the car. My question's are would the missing cable cause this delay in going into gear and slipping, And is there a special way I have to hook up the cable due to there being too carbs. i would appreciate any input... Thanks

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-29-2007, 08:15 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: Oct 2004
Location: New Jersey Shore
Posts: 156
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Read this:

http://www.tvmadeez.com/article/index.php
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-30-2007, 12:23 PM
Not A T 25's Avatar
Takes Guts To Cut One Up
 
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: South Central Illinois
Age: 58
Posts: 354
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by toolman76usa
I have an '83 z28 with a '67 327 engine and dual holly 650 carbs. The car still has the stock 700r4 transmission. I bought this car from a friend who had had the motor put in. I noticed in moving it around my driveway that the tranny seemed to be slipping a little. In further investigation I noticed the there was no tv cable hooked up on the car. My question's are would the missing cable cause this delay in going into gear and slipping, And is there a special way I have to hook up the cable due to there being too carbs. i would appreciate any input... Thanks
Yes the TV cable will cause major problems since this it what controls the trans pressures do not try and drive the car without one you will toast the transmission! Many people make the mistake thinking that it is a kickdown cable which it is not There are many good post about doing this set up and there are several vendors that sell kits to hook up to different intake combinations one of these I like is bowtieoverdrives.com.
__________________
Success is getting what you want but happyness is liking what you get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 07-30-2007, 03:00 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
700r4

Thanks..I will be sure to get that steup before headed down the road. I hope I didnt kill the tranny moving it around the driveway!
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
700r4 TV Cable Problem jack71 Transmission - Rearend 7 10-25-2006 09:05 PM
700R4 - TV cable tension problem wont allow WOT AussieModder Transmission - Rearend 4 07-02-2006 03:47 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.