Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 83 buick 231v6 with Rochester dualjet
View Single Post
  #7 (permalink)  
Old 07-22-2012, 11:44 AM
LATECH's Avatar
LATECH LATECH is offline
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,077
Wiki Edits: 0

Thanks: 190
Thanked 242 Times in 224 Posts
Quote:
Originally Posted by 83 cutlass View Post
It flashes 13 twice then no longer flashes until car is restared ive never seen this before also after flashing stops carb clicks heavily for a few seconds and stops until throttle is reopened could tps be bad also fast idle for ac i dont believe is functioning my ac doesnt funtion anyway but im at a loss on ths carb was proffesionally rebuilt by national carbs supposedly live engine tuned i believe its carb i dont think it ignition because revs fine out of gear in gear it fa
lls flat on face
Code 13 is an oxygen sensor problem, either the sensor or the wiring to it.
The carb will"click" for about 30 seconds when first turning on the key. It is normal. It is the Mixture solenoid cycling on and off.The computer is doing that, it helps engine on start up.
Vacuum hoses arent going to cause your problem, unless they are leaking. Plugging them wont change much.
The MAP sensor though, ...has to have manifold vacuum, and if it is unhooked the car will run rich and without much timing.
Check the MAP sensor to be sure it is hooked up.
Plug the EGR hose for the time being to eliminate it from the loop.
Verify base timing.
I have a hunch the float level may be too low also. How did you set it?
__________________
Fact is stranger than Fiction
Reply With Quote