'85 Ford Van: - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-12-2008, 12:30 AM
AmericanPackMule's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: Adolessent J.R.
Last photo:
Join Date: Feb 2004
Location: Los Angeles, Calif
Age: 70
Posts: 151
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
'85 Ford Van:

302 c.i. While running... I Pulled off the Batterys Groung Cable, to see if it would keep running. BUT: it Died. BAD ALT? (V.R. & Alt. Together.)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-12-2008, 09:11 AM
Member
 
Last photo:
Join Date: Jun 2007
Location: murfreesboro tn.
Posts: 731
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
'85 Ford Van:

bad move on your part
use a volt meter to check for charge
or a screw driver to back of alt to see if it draws to it , magnetized pull , to see if charge-ing .
you try that cable pull off on a computer vehicle and you'll burn up the computer .
that battery is the shock absorber for electrical over peaks .
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-12-2008, 12:01 PM
AmericanPackMule's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: Adolessent J.R.
Last photo:
Join Date: Feb 2004
Location: Los Angeles, Calif
Age: 70
Posts: 151
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bad Alt?...

I have done that before~ & The Engine Kept Running!!!
This time the Engine Died!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-12-2008, 02:47 PM
wildthing's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: running fine
Last photo:
Join Date: Jun 2007
Location: chambersburg, pa.
Posts: 223
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yes it is most likely a bad alternater. not the best or safest way to check. at the car auction i work at i just disconnect the jump pack and if it dies i also know bad alternator.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 02-12-2008, 03:54 PM
T-bucket23's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Engine basic condition - how to check Last photo:
Join Date: Aug 2005
Location: Massachusetts
Age: 56
Posts: 4,948
Wiki Edits: 26

Thanks: 2
Thanked 76 Times in 64 Posts
Its never a good idea and it proves nothing. use a meter to check for proper charging, it is the only way to be sure. Without a battery the alt will just run wild
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford vs Chevy question savman1 Engine 31 10-14-2008 07:13 PM
Ford Motor Company backs down -- forum will publish calendars Jon Hotrodders' Lounge 17 02-14-2008 05:10 AM
Ford Muscle..what's wrong with them? tm454 Hotrodders' Lounge 41 11-20-2006 12:37 PM
Explorer Disc Bbrakes on a 9" Ford Rear End Mustangsaly Suspension - Brakes - Steering 2 10-31-2005 04:18 PM
Wanna Talk Cars "Fords" 66Falcon Hotrodders' Lounge 17 10-01-2005 05:29 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.