90 Alero problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-17-2012, 08:58 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Klamath Falls, Or
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
90 Alero problems

My wifes car, a 90 Olds Alero, 2.4L, is having a problem that I thought was a plugged fuel filter, but I changed it and it still seems to be starving for fuel. When stopped, the idle goes way down, and has a few times died. The check engine light has not came on, so I don't have any idea as to what it could be. I don't want to take it to a mechanic and pay big bucks if it is something simple.. .. .. Any one got any suggestions??

thx

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 08-17-2012, 09:28 PM
Valkyrie5.7's Avatar
www.generationhighoutput. com
 
Last wiki edit: Painting chrome wheels
Last journal entry: Stopping my journal entries here
Last photo:
Join Date: Feb 2010
Location: Phoenix
Age: 27
Posts: 897
Wiki Edits: 15

Thanks: 147
Thanked 71 Times in 62 Posts
They never made an Alero in 1990. That said, I would put a fuel pressure gauge on the valve connected to the fuel rails and see where it's reading and compare that to the factory specs. It's a start.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Valkyrie5.7 For This Useful Post:
gfestep (08-17-2012)
  #3 (permalink)  
Old 08-17-2012, 09:35 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Klamath Falls, Or
Posts: 15
Wiki Edits: 0

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
OK so it's a 2000

You are right...... I don't know where the 90 came from
thx
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 08-18-2012, 01:06 AM
Silver Surfer's Avatar
More machine than man
 

Last journal entry: bwaahhaahahaaahhaa
Last photo:
Join Date: Jul 2005
Location: Kansas City, MO
Age: 36
Posts: 782
Wiki Edits: 0

Thanks: 72
Thanked 55 Times in 45 Posts
Air
dirty air filter

Fuel
clogged fuel injectors
fuel pump about to go out (get a fuel pressure tester loaner from o'reilly's)

Compression
do a compression test

Ignition
weak spark (coil, plugs, wires, bad ground)

Go to local auto parts store and borrow their code reader. Just because the check engine light isn't on doesn't mean there isn't a few codes in there.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Silver Surfer For This Useful Post:
gfestep (08-18-2012)

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems!!!!!!!!!!! 327csb Engine 13 11-04-2011 04:02 PM
2000 olds Alero Door Panel Removal gfestep Interior 1 02-09-2010 01:51 PM
1999 olds alero 2.4 not running on all cylinders. fumplet Engine 1 08-24-2008 07:35 PM
99 olds alero transmission Blob Transmission - Rearend 1 01-27-2008 05:47 PM
Lifter Problems/Head Problems lewisdanw Engine 4 04-16-2006 01:47 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.