91 explorer - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-13-2005, 07:37 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: va
Age: 41
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
91 explorer

hi again i have an 91 explorer witn an automatic trans the problem is if you put it in overdrive on the colume it doesnt go into gear at all if you go back to park and then drive it takes right off also there is a problem with the rear antilock brakes the truck wont go into gear until the antilock light comes on how is this tied to the trans any help with these problems would be app thank you

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-14-2005, 05:46 AM
Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2004
Location: Lakeland FL
Age: 65
Posts: 4,110
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Your Explorer is not safe to drive, take it to a good local repair shop.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-14-2005, 08:36 AM
pmeisel's Avatar
Glad the Jeep is on the road
 
Last wiki edit: How to identify a Ford V8
Join Date: Jan 2004
Location: Meridian MS & Vermilion Ohio
Age: 58
Posts: 814
Wiki Edits: 8

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Sounds like a linkage problem, a good repair shop should be able to fix pronto.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 01-14-2005, 10:13 AM
poncho62's Avatar
Out of the Loop Moderator
 
Last wiki edit: Streetbeasts links
Last journal entry: at car show
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Hanover, Ontario, Canada
Age: 62
Posts: 16,864
Wiki Edits: 5

Thanks: 20
Thanked 250 Times in 203 Posts
I agree with the linkage prognosis.....................

Wasn't there a recall by Ford in the 90s about transmissions dropping out of Park into Reverse? May be related.
__________________
Ontario Rodders

Budget RVs
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 10:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.