94 350 hesistating - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 04-09-2012, 07:55 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: bc canada
Posts: 25
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94 350 hesistating

hello, need some advice, i have a 88 gmc truck with a 94 350 tbi installed in it , the engine has a new tbi,the problem im having is just off idle it misses, at higher rpm`s when driving no miss, no miss at idle, it just seems to be when your driving along and you step on the pedal just lightly , it starts missing, any ideas would greatly help,thanks again in advance
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 04-09-2012, 08:01 AM
my87Z's Avatar
Veteran/Firefighter-EMT-I CRT
 
Join Date: Mar 2009
Location: maryland
Age: 30
Posts: 1,685
Wiki Edits: 0

Thanks: 6
Thanked 11 Times in 11 Posts
Is it missing or is it hesitating, two different things. My thought since you mentioned that the motor has a new TBI would be an issue with induction not fire.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 04-09-2012, 08:05 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: bc canada
Posts: 25
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94 350

hello, sorry should have been more clear , its hesitating, its not poping or backfiring or anything like that,thanks again
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 04-09-2012, 08:23 AM
Caballerokid's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Apr 2010
Location: Omaha, NE
Age: 27
Posts: 291
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by my87Z
Is it missing or is it hesitating, two different things. My thought since you mentioned that the motor has a new TBI would be an issue with induction not fire.
I agree. You probably have a lean spot on initial acceleration causing the hesitation. A little more information would be helpful to us. Is the engine stock, has it done things since the install in the '88, or has this issue just arisen, how do the plugs look, stock ignition system for the '94 or the '88, what condition are the O2 sensors in? Things like that. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 04-09-2012, 03:36 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: bc canada
Posts: 25
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94 350

hello, the truck came with the 94 350 in it, i put the new tbi on it , new base gaskets etc,engine is stock as far as i know , no modifications, no headers or anything like that,,,,i assuming the o2 are good, no codes flashing on the dash,doresnt make a difference if the engine is warm or cold,, still does it,,,,,i dont want to start just replacing all the sensors until it stops, it seems to be in the range just above idle , you can push slightly on the gas pedal above roughly around 1000 rpm and up a little and it hesitates and seems to run rough i say miss but its not backfiring or anything like that,then once above 1800-2000 rpm it smooths out and is fine,just not sure what to do next,thanks again for all your comments and help ,much appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"help!'' gotta 79 camaro 388 stroker. stumbling? hesistating? ekcoupe69 Engine 9 06-17-2011 08:16 PM
351 Windsor: minimum 350+/350+ with stock crank,rods and heads? BB72R-Yes Engine 5 07-20-2010 08:18 PM
Wich heads do you recommand for OFFROADING -305 or 350 on a 350 engine? offroader9 Engine 1 04-07-2010 01:07 AM
DEBATE: Which heads are better?....Chevy 350, Pontiac 350, Olds 350 or Plymouth 350. Steve-0321 Hotrodding Basics 21 11-26-2007 12:44 AM
I have a turbo 350 behind a 350 4bolt main in my 65 Imapala. It shifts into first an shepardb Transmission - Rearend 5 02-19-2004 02:41 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.