94 grand am quad 4 ignition - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-16-2004, 05:10 PM
New Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94 grand am quad 4 ignition

This car is driving me insane !! I started out being able to start it with starting fluid, now I'm not even getting spark. When I took off the ignition mod harness, and put it back on it started and ran. I drove it around and parked it and when I returned to start it it woudent start. After I messed with the harness again and it started , but the next time, nothing not even spark. The noid light will light up once on No. 1, only if I disconnect the battery for a while. This haynes book says if I power the purple/wh(ref ign input hi), the noid light should pulse. it does not.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-16-2004, 07:15 PM
poncho62's Avatar
Out of the Loop Moderator
 
Last wiki edit: Streetbeasts links
Last journal entry: at car show
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Hanover, Ontario, Canada
Age: 61
Posts: 16,776
Wiki Edits: 5

Thanks: 19
Thanked 228 Times in 188 Posts
Sounds to me that you have a loose connection on the plug where it plugs into the spark controller. Check your connections.
__________________
Ontario Rodders
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-16-2004, 07:24 PM
New Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have continuity from the pins on the end of the harness to the wires. is there a way I can bypass something to pin down the problem ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 11-17-2004, 06:03 PM
New Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fixed

All of this aggrevation over what ???? One one of the slots where the pin slides into, was open too far. Pinched it closed and the car runds fine. Whoda thunk !!

Thanks everbody for all your help. Now I can get back to my homework.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 11-18-2004, 09:59 AM
Stinkin_V8's Avatar
Suburbanite Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2002
Location: SK, Canada
Age: 46
Posts: 323
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Glad you found it! I was stumped. Not that it takes much.

Last edited by Stinkin_V8; 11-18-2004 at 10:18 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 11-18-2004, 11:33 AM
New Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What are pm stats ??
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.