Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - 95 Dakota 2.5L 4cyl. Runs Rough Help!
View Single Post
  #7 (permalink)  
Old 06-13-2006, 12:37 PM
sbchevfreak's Avatar
sbchevfreak sbchevfreak is offline
Licenced Automotive Technician
 
Last photo:
Join Date: Feb 2004
Location: Land of big Easter eggs, Alberta
Age: 34
Posts: 1,604
Wiki Edits: 0

Thanks: 8
Thanked 9 Times in 9 Posts
Quote:
Originally Posted by 1931 steve
Is this thing blowing black smoke out the tail pipe? How much coolant went into the exhaust system? The oxygen sensor has more than likely failed due to coolant contamination, I would start by replacing the oxy sensor. Also check your vacuum going to the MAP (manifold Air Pressure) sensor. Try running it with this sensor unplugged. Are you sure it is a code # 34 that is flashing on the dash?

Steve

These are prone to MAP problems, as well as wiring gremlins. This might help...

Quote:
Originally Posted by ALLDATA
Circuit K6 splices to supply 5 volts to the throttle position sensor.

Circuit K4 splices to supply ground for the signals from the following:



Heated oxygen sensor
Distributor Pick-up coil
Throttle position sensor
Manifold absolute pressure sensor
Engine coolant temperature sensor
Throttle body temperature sensor

I got the MAP diagnostic charts off ALLDATA, and uploaded them. HTH


Freak
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	95 Dakota MAP diagram.gif
Views:	62
Size:	12.0 KB
ID:	12744   Click image for larger version

Name:	MAP diagram testing1.gif
Views:	72
Size:	73.2 KB
ID:	12745   Click image for larger version

Name:	MAP testing 2.gif
Views:	65
Size:	44.5 KB
ID:	12746   Click image for larger version

Name:	MAP 3.gif
Views:	100
Size:	80.0 KB
ID:	12747   Click image for larger version

Name:	MAP 5.gif
Views:	65
Size:	47.5 KB
ID:	12748  

Reply With Quote